Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Vuderer du innbytte av din gamle bil?

Publisert 18.august 2021

Skal du kjøpe ny bil, men er usikker på hva du skal gjøre med den gamle? Da kan innbytte av bil være et godt alternativ. Les alt du trenger å vite her.

Hva er innbytte av bil?

Innbytte av bil betyr at forhandler kjøper den gamle bilen din, i bytte mot at du kjøper en ny bil hos den samme forhandleren. Dette gjelder både om du kjøper nybil eller bruktbil. Innbyttebilen brukes da som delbetaling for den nye bilen du ønsker å kjøpe, og i oppgjøret vil verdien av innbyttebilen trekkes fra prisen på den nye bilen du kjøper. 

 

Har du lån på innbyttebilen?

Har du gjeld på den gamle bilen din i form av lån der banken har tatt pant i bilen, kan innbytteprisen brukes til å innfri dette dersom prisen på bilen er høyere enn gjenværende lån på bilen. Resterende beløp kan da brukes som delbetaling for den nye bilen.

 

Hva er mest lønnsomt, innbytte eller å selge privat?

Du vil nesten alltid få et høyere beløp for bilen din ved å selge den privat enn om du bytter den inn hos en forhandler. Årsaken til dette er at du gjør jobben selv, og dermed kan ta hele salgssummen.

Men det kan være tidkrevende å selge bilen privat, og det er mye å huske på. Mange velger innbytte for å slippe prosessen med å selge bilen selv, i tillegg til å slippe og bekymre seg for eventuelle problemer som dukker opp med innbyttebilen etter den er solgt. Ved innbyttebil er det ingen risiko i etterkant for kunden. Forhandler kjøper bilen, og har med det også det juridiske ansvaret. Det er en trygghet som er verdifull for mange.

 

Hvordan går jeg frem hvis jeg ønsker innbytte av gammel bil?

Det første man gjør er å sette opp en time for taksering av bilen. Dette er helt uforpliktende, men nødvendig for at vi skal få en oversikt over bilens tilstand. Vi tar stort sett innbytte på de fleste merker og modeller, men bare hvis du skal kjøpe bil hos oss.

 

Taksering/verdivurdering av innbyttebil

Ved taksering går vi over bilen utvendig og innvendig, og noterer eventuelle feil og mangler. Eksempler på dette er riper, bulker, kantkjørte felger, slitte dekk, sprekk i frontrute, slitte bremser, rifter eller skader på interiør, lukt fra røyk eller hund, utstyr som ikke fungerer som det skal osv. Vi sjekker også all skade- og servicehistorikk. 

e-golf på verksted

Når bilen er taksert tilbyr vi deg en innbyttepris, og du kan avgjøre om du ønsker å ta bilen i innbytte eller ikke. 

Det er også viktig å vite at selv om vi verdivurderer bilen, har du som kunde (i dette tilfelle også selger av bilen) opplysningsplikt (ref forbrukerkjøpsloven § 16) om eventuelle feil og mangler som du vet om på bilen.

 

Pris på innbyttebil

FINN.no vil kunne gi deg en indikator på hva bilen er verdt i privatmarkedet. Men du må belage deg på at innbytteprisen vil være lavere, da det er en del kostnader forbundet med salg av bil som vi som forhandler tar betalt for, i tillegg til at vi skal tjene litt på salget av bilen. Enkelte kan bli overrasket over at innbytteprisen er lavere enn det man kanskje har sett for seg, men husk at du kjøper deg fri fra å håndtere alt som er rundt salget av bilen.

Noen ganger kan man oppleve å få ulik innbyttepris hos forskjellige forhandlere. Årsaken til dette skyldes som regel:

  • Skader og nødvendige reparasjoner takseres ulikt.
  • Geografiske variasjoner i etterspørselen etter bilmodell, drivlinje og drivstoff.

Husk da å ikke bare fokusere på innbytteprisen alene. Det er differansen mellom prisen på den nye bilen og innbytteprisen, som avgjør hvor godt tilbudet er.

 

Hvorfor velge innbytte av bil hos oss?

Kort oppsummert:

  • Du slipper å bruke tid på å selge din gamle bil som kan være tidkrevende (ta bilder av bil, lage annonse, vise frem bilen til potensielle kjøpere samt prøvekjøring)
  • Vi tar oss av alt praktiske rundt papirarbeid (omregistrering, kontrakt og evt sletting av heftelser)
  • Du leverer fra deg den gamle bilen, samtidig som du henter den nye.
  • Trygghet, da vi står ansvarlig dersom det skulle dukke opp feil med innbyttebilen etter at den er videresolgt.

e-golf bruktbil

Ønsker du mer informasjon om innbytte av bil, eller tilbud på bil. Ta kontakt med oss her.

 

Kilde: bruktbil.no