Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Alt om bilhold - nyttig informasjon om vedlikehold av bil

Vedlikehold av bilen er viktig. På denne siden finner du artikler med nyttige tips og råd til hvordan du best mulig vedlikeholder din bil.

 • Visste du at du burde sjekke lufttrykket jevnlig? Les hvorfor det er så viktig

  Ritkig lufftrykk i dekkene er viktig, og de aller fleste sjekker dekktrykket altfor sjelden. I utgangspunktet burde man sjekke lufttrykket i dekkene jevnlig da trykket normalt avtar med tiden. 

  Les mer
 • Slik skifter du hjul på bilen selv

  Å skifte hjul på bilen er ikke så vanskelig. Her kan du lese hvordan du enkelt gjør dette trinn for trinn.

  Les mer
 • Rutereprasjon Volkswagen

  Steinsprutskade? Spar penger på å få det fikset med en gang

  Har du fått steinsprutskade i frontruten? Det er lett å utsette en slik reparasjon, men det kan fort koste deg mer enn nødvendig.

  Les mer
 • ID.3 i vaskehall høytrykkspyler

  Så ofte bør du vaske bilen om vinteren

  Om vinteren er det ekstra viktig å vaske bilen ofte, da ytre påvirkninger som snø, skitt, slaps og veisalt gjør den ekstra utsatt. 

  Les mer
 • Derfor bør du ikke droppe å ta service på bilen

  Alle biler har et serviceprogram som er viktig å følge for å ivareta bilen på best mulig måte. Spesielt viktig er det i forhold til garantier og eventuelle reklamasjoner. 

   

  Les mer
 • Dette kan du gjøre selv, for å forhindre rust på bremsene på bilen

  Vi er nå inne i en årstid der bremsene på bilen er spesielt utsatt for rustbelegg, grunnet fuktig vær med snø, slaps, salt og skitt. Rust sørger for hurtigere nedsliting av bremsebelegg, kan føre til kast i skivene, og vil kunne bedømmes som feil ved EU-kontroll. Her kommer derfor noen tips til hva du kan gjøre for å unngå rust på bremseskivene.

  Les mer
 • Er bilen din ferieklar? Tips og råd til deg som skal på bilferie

  Det er mange som skal på bilferie i sommer. Her kommer noen tips og råd over hva som kan være lurt å passe på før du legger ut på langtur.

   

  Les mer
 • Verksted volkswagen

  Unngå unødvendige feil og mangler på EU-kontroll

  Det er flere ting du kan sjekke selv i forkant av EU-kontroll for å unngå å ha unødvendige feil eller mangler. 

  Les mer
 • mekaniker som utøver service på e-golf

  Ja, elbiler trenger også service

  Hvorfor må elbilen min på service? Den trenger jo ikke oljeskift slik som fossile biler.

  Les mer
 • De vanligste feilene ved hjulskift

  Det mange som velger å la profesjonelle ta seg av hjulskiftet når det er tid for å bytte til sommer- eller vinterdekk. Ikke bare fordi det er behagelig å slippe jobben selv, men også fordi du kan være helt trygg på at jobben blir riktig utført. Det er nemlig noen feller å gå i dersom det ikke blir gjort riktig, som igjen kan få store konsekvenser med tanke på din og andres sikkerhet.

  Les mer
 • polering_av_bil.jpg

  Slik polerer du bilen

  Polering renser og beskytter lakken, og gjør den mer motstandsdyktig mot sand, salt og støv. Du bør derfor helst polere bilen din to ganger i året. En gang på våren for å fjerne alle sporene etter en kald og våt vinter, og en gang på høsten for å beskytte mot føret som kommer om vinteren.

  Les mer
 • Far og datter som vasker bil utenfor huset

  Slik vasker du bilen utvendig

  Å vaske bilen jevnlig er viktig for vedlikeholdet av bilen din. Her får du noen tips og råd om hvordn du enkelt kan vaske bilen din hjemme. 

  Les mer
 • Støvsuging i bil

  Slik vasker du bilen innvendig

  Mange av oss er kanskje ikke så flinke til å vaske bilen innvendig. Men spesielt om vinteren hvor vi drar inn mye møkk og slaps er det greit å få vasket bilen også innvendig. Det er forholdsvis enkelt, og tar ikke så lang tid. Her kommer våre tips for innvendig vask av bil. 

  Les mer