Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Tiguan - Kommer som ladbar hybrid!

Publisert 19.august 2020

Volkswagen Tiguan er Europas mest suksessfulle SUV, og en av de meste solgte på verdensbasis. De har solgt mer enn seks millioner biler. Nå fortsetter Volkswagen suksessen og bringer hybrid inn på den allerede populære plattformen.

Plug-in hybrid

Tiguan har fått en liten «facelift», men mest interessant er den nye drivlinjen Volkswagen har valgt å putte i suksess SUV'en. Tiguan eHybrid kan komme opp i en hastighet på 130km/t på kun elektrisk kraft. Det er fortsatt ikke helt klart hva rekkevidden blir, men fabrikken spår at den kan kjøre 50km på kun elektrisitet, før ekstrautstyr er lagt til. Det gjør at nye Tiguan kan kjøre helt utslippsfritt, med høy fart og over en lengre strekke.

Tiguan R

I tillegg til Tiguan PHEV, lanserer Volkswagen også en separat Tiguan R modell for første gang. R-modellen kommer også med oppdatert drivlinje, hvor R's ytelsesavdeling har utviklet et helt nytt firehjulsdriftsystem. Det nye «R-Performance Torque Vectoring» gir SUV'en en helt ny og dynamisk måte å kjøre på. Systemet kan distribuere kraften over på begge akslene, samt høyre og venstre bakhjul.

Ny teknologi 

Nye Tiguan kommer også med det nye «Travel Assist» systemet, som gjør at SUV'en kan kjøre med full assistanse opp til fart på 210 km/t. I tillegg til det nye assisterte systemet, vil den nyeste versjonen av infotainment systemet (MIB3) være tilgjengelig, for å kunne bringe SUV'en inn i det nye spektre av online-basert service og funksjoner. I tillegg vil det være mulig å få bilen med 480-watt stereo av Harman Kardon.

Et nytt ratt blir også implementert i den nye Tiguan, her får du «touch control» istedenfor fysiske knapper. Volkswagen har også digitalisert klimakontrollene, som betyr at man «sveiper» og «toucher» mer enn man trykker og vrir.

Facelift

«Facelift» betyr også at eksteriøret har fått et lite løft. Fronten er redesignet og Klaus Zyciora beskriver det nye fronten som en visuell link mellom den nye Tiguan og større modeller som Touareg og Atlas Cross Sport(ikke tilgjengelig i Norge). Noe som gir den nye Tiguan et mer bøst og selvsikkert utseende.

Som forgjengeren, er den nye Tiguan like allsidig. Det er en genuin SUV som kan trekke tung last på tilhengerfeste – en Volkswagen som kan håndtere enhver utfordring med selvsikkerhet. Dette er nå mer fremtredende enn noen gang, takket være de nye drivlinjene, assistent og infotainment systemet som er om bord i Tiguan.