Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Touareg eHybrid - Ladbar familie-SUV

Publisert 20.oktober 2020

Volkswagen bringer enda en modell inn i den hybride oppstillingen. Nå får du premium-bilen i to forskjellige plug-in versjoner, begge variantene har en elektrisk rekkevidde på opp til 47 kilometer og lavt gjennomsnittlig forbruk

 

Drivlinje og kraft

Den nye Touareg ladbare hybrid kommer med firehjulsdrift som standard. Plasseringen av batteriet, samt bilens størrelse, gjør liten til ingen inngrep på drivlinjen. Som betyr at hybridversjonen kommer med samme avanserte 4MOTION-system som det forbrenningsmotor-modellene. Det gjør bilen like kapabel, med en enorm fremkommelighet som er skapt for norske forhold.

Bilen er utstyrt med to motorer; forbrenningsmotoren er en turboladet V6 TSI og sammen med den elektriske motoren vil eHybriden ha 381 hestekrefter. Ser du etter litt mer kraft og et mer sporty utseende, har Volkswagen også lansert Touareg R. R-modellen har 462 hestekrefter og blir med det, den mest kraftfulle bilen Volkswagen produserer.

DB2020AU01656_medium.jpg

Hybrid Strategi

Som plug-in hybrid er Touareg eHybrid skapt for langturer. Starter du turen med fult batteri og kjører pent har bilen en samlet rekkevidde på 810 kilometer. Det tilsier at du cirka kan kjøre fra Oslo til Brønnøysund uten å måtte fylle bensin. Dette blir gjort mulig gjennom bilens egen evne til å lade batteriet underkjøring, hvis man bremser eller bruker rekuperasjon i nedoverbakker. Bilen har også mulighet får legge en hybrid-strategi når du kjører, har du «Route Guidance» aktivert i navigasjonssystemet, vil bilen planlegge når det er best å bruke rekuperasjon, elektriskkraft, kombinertkraft og forbrenningsmotoren.

DB2020AU01626_medium.jpg

Luksus og nytte

Bilen kommer med flere luksusfunksjoner som standard. Blant annet får du 4-soners automatisk klima, «Innovision Cockpit» med digitale instrumentpaneler og toppversjonen av navigasjonspakkene, panoramasoltak og Touareg R får IQ.LIGHT LED matrix lykter som standard.

For utenom luksusfunksjonene, kommer nye ladbare Touareg med flere gromme funksjoner. Touareg har lenge vært kjent for å være en sliter med hengerfeste. Det er ikke noe unntak, selv om bilen har fått en elektrisk motor, her kan Touareg skilte med hengervekt på 3.5 tonn. Det er hengervekten uansett om du kjører i hybrid-modus eller kun elektrisk. Assistert kjøring er en funksjon som eHybriden kan skryte av, her har du mulighet til å bruke «Travel Assist» helt opp til 250 km/t, det er kanskje ikke så viktig for nordmenn, men med en bil som Touareg er kjøreturen til Autobahn en komfortabel opplevelse og som å flyte på en sky bortover motorveien.

 

Bilen er klar for bestilling hos oss nå! Ta kontakt i dag for tilbud på den grommeste ladbare hybriden vi kan by på.

eHybrid_R_748_365.jpg