Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Premiere på den nye Touareg R

Publisert 27.februar 2020

Volkswagen er i ferd med å ta steget videre inn i den hybride verden og viser frem sin nye Touraeg R som ladbar hybrid. Volkswagen's Premium bil har lenge kun vært mulig å få i diesel versjon, men det ønsker de nå å endre på. Touraeg R representerer et paradigmeskifte – det er den første Volkswagen R modellen med plug-in hybrid som standard. Det er også første gang en hybridmodell er den mest kraftfulle Volkswagen som blir produsert.

Spesifikasjoner

Touareg R vil ha en kraftpakke av en motor med hele 340kW (462hk), hvor heftig ytelse fra en turboladet V6 bensinmotor kombineres med elektrisk effektivitet fra et litium batteri med 14.1 kWh kapasitet. Det gjør det mulig at den daglige kjøringen kan utføres på kun elektrisk kraft og gjør bilen 100% utslippsfri. Batteriet er plassert under bagasjerommet for å sikre at kupéplassen ikke skal komprimeres, noe som gjør at Touareg R fortsatt beholder sin plass som en av de mest praktiske Volkswagenmodellene.

Slepekraft

En åttegirs automatisk girkasse med Triptronic og en transferkasse overfører kraften til Volkswagens standard 4MOTION firehjulstrekksystem, som sammen med det kraftige hybridsystemet, gjør Touareg R designet for hengervekt opptil 3.5 tonn med et dreiemoment på 700 Nm. Touareg R tilbyr også «Trailer Assist» som første hybride SUV. Systemet vil automatisere kjøring også når man har henger på slep, som fungerer like bra når bilen kun operer på elektrisk kraft.

Travel Assist

Den siste «Travel Assist»-versjonen har også en ny funksjon som gjør det mulig å aktivere assistert kjøring opptil 250 km/t, for første gang. Volkswagen dysser ned viktigheten av den nye funksjonen, og ser heller på det som et godt steg i retning «autonom kjøring» eller «IQ.DRIVE» som de kaller det.

Paradigmeskifte

Den nye høyteknologiske SUV'en er designet av Volkswagen R avdelingen som tradisjonelt sett utvikler de sportslige modellene til Volkswagen. Touareg R representerer et paradigmeskifte – det er den første Volkswagen R modellen med plug-in hybrid som standard. Det er også første gang en hybridmodell er den mest kraftfulle Volkswagen som blir produsert. Volkswagen sier at Touareg R vil bli klar til å innta veiene i andre halvdel av dette året. De første live-bildene av bilen vi bli mulig å få med seg på Genève Motor Show 5 – 15. Mars