Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Slik polerer du bilen

Polering renser og beskytter lakken, og gjør den mer motstandsdyktig mot sand, salt og støv. Du bør derfor helst polere bilen din to ganger i året. En gang på våren for å fjerne alle sporene etter en kald og våt vinter, og en gang på høsten for å beskytte mot føret som kommer om vinteren.

Du trenger:

  • Maskeringsteip som er egnet for lakk og ikke etterlater limrester
  • Polish
  • Påføringssvamp
  • Microfiberklut til å tørke av polishen
  • Voks til etter polering

Husk! Unngå at bilen står plassert i solen eller er varm etter å ha stått i sol når du skal gå i gang med å polere. Dette gjør at polishen tørker fort, og vil bli vanskelig å få bort. Plasser derfor bilen i skyggen eller inne når du skal polere.

 

Før du starter

Før du starter å polere er det viktig å vaske bilen skikkelig, slik at du har en så ren bil som mulig. Du kan lese mer om utvendig vask av bil her
Når bilen er vasket og tørket er du klar til å starte med poleringen. Det er viktig at du husker å tørke godt i karmer slik at det ikke renner vann ut fra kriker og kroker når du skal polere. Polish og vann er ingen god kombinasjon, og det ødelegger resultatet.

 

Masker områder som ikke er lakkert

Start med å maskere alle områder som ikke er lakkerte som for eksempel gummilister rundt vinduer og dører, og plast nederst på støtfanger og dører. Dette er for å unngå få polish på den svarte plasten, da dette kan være svært vanskelig å få bort.

 

Polering

Påfør polish på påføringssvampen. Ikke ta for mye. Start heller med litt mindre enn det du tror skal på. Et par dråper på svampen holder til å begynne med, ta på mer når svampen ikke etterlater mer polish. Desto mer du tar på jo vanskeligere er det å få bort. Gni så polishen inn i lakken med sirkulære bevegelser. Hvis du kjenner at det er prikker eller forurensning i lakken som ikke har gått bort i vask, gni ekstra godt her til du kjenner at lakken er glatt og fin. Typiske områder for dette er nederst på dører og på bakluken.

Når polishen har tørket blir den til et hvitaktig belegg. Tørk av med en microfiberklut og poler frem glansen med sirkulære bevegelser. Snu og rist kluten jevnlig slik at den etterlater en blank og helt ren overflate.

 

Voks

Etter at du har polert bilen bør du påføre en voks for å forsegle det gode arbeidet du har lagt ned i polering. Voks gjør at bilen blir glattere og blankere samt lettere å holde ren da møkk ikke fester seg like godt.

Påfør voks på en ny og ren svamp. Ta så lite som mulig, ikke dynk svampen med voks. Gni inn på samme måte som med polish. Bruk sirkulære bevegelser når du påfører.

Tørk av med microfiberklut når voksen har tørket. Også her er det viktig å snu og riste kluten jevnlig slik at den etterlater en blank og helt ren overflate.

 

Les også: