Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Hvordan vaske bilen innvendig?

Innvendig vask er også viktig for bilens vedlikehold. Særlig etter en lang vinter, hvor vi har dratt med oss salt-rester, slaps og søle inn i bilen.

Du trenger:

  • Støvsuger
  • Vinduspuss
  • Papir som ikke loer
  • Microfiberklut
  • Plastrensemiddel

Før du går i gang med å støvsuge bilen er det lurt å fjerne alle løse deler. Ta ut matter foran og bak samt bagasjeromsmatte og vask disse med såpe og høytrykkspyler. Sjekk områdene for fukt der hvor gummimattene har vært. Finner du fukt er det viktig at dette får tørke slik at det ikke blir liggende fukt i teppene.

 

Støvsuge tepper og seter

Støvsug bilen nøye ovenfra og ned. Bruk gjerne et smalt munnstykke på støvsugeren når du skal støvsuge mellom setene. Dette gjør det lettere å komme til. Knapper og knotter på instrumentpanelet samler fett og støv. Børstemunnstykke for støvsuging av gardiner etc er fin å bruke på dashbord, radio og rundt luftdyser hvor du ikke kommer til med klut like lett.

 

Dashbord og instrumenter

Spray plastrensemiddel/interiørrens på dashbord, dørtrekk og terskler, og gå over med microfiberklut. Rundt knotter og på skjermer går du bare lett over med fuktig microfiberklut.

 

Vask av vindu innvendig

Vinduspuss innvendig er spesielt viktig med tanke på sikkerhet. Etter vinteren setter det seg ofte et lag av møkk på innsiden av frontruten. Dette kan gi dårlig sikt og i verstefall være livsfarlig. Du ser det godt når du kjører i motlys. Spray på vinduspusser. Start gjerne nederst og jobb deg oppover. Da unngår du å søle vinduspusser ned på dashbordet. Tørk av med papir som ikke loer.

 

Vi hjelper deg gjerne med råd og veiledning for vask og bilpleie av din Volkswagen. Trenger du bilpleieprodukter kan dette også kjøpes hos oss. Ta turen innom oss på Møller Bil Oslo Vest eller kontakt vår deleavdeling.

 

Les også: