Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Hvordan vaske bilen utvendig?

Å vaske bilen er viktig for vedlikeholdet av bilen din. Spesielt viktig er kanskje høst-og vårvasken. Om høsten er det viktig å gjøre bilen klar for vinteren slik at lakken blir mer motstandsdyktig. Om våren etter en lang og kald vinter er det viktig å få fjernet salt, svevestøv og metallpartikler som er tilført bilen. Hvis saltet får lov til å bli liggende over lengre tid, kan det resultere i rust. 

 

Du trenger:

  • Høytrykkspyler
  • To bøtter (en for skylling og en for såpe)
  • Microfibervott
  • Bilsjampo
  • Avfetter
  • Microfiberkluter 

Husk! Unngå at bilen står plassert i solen når du skal gå i gang med vasken, da dette gjør at produktene du bruker tørker inn før de rekker å virke ordentlig. Plasser derfor bilen i skyggen eller inne når du skal vaske.

 

Spyl først av overflødig møkk

Start med å spyle av overflødig møkk med en høytrykkspyler slik at du får av det verste. Pass på å spyle godt opp under hjulbuer da det ofte setter seg mye møkk her. Ta gjerne en kikk i motorrommet for å se om det ligger løv/kvister etc. Du kan trygt spyle forsiktig med høytrykkspyler rundt motoren, men pass på at du ikke spyler nærmere enn 0,5 m unna og ikke spyler på selve motroren, men rundt.

 

Avfetting

Etter at du er ferdig med å spyle bilen har du på avfetting. La dette virke noen minutter, før du spyler av. Kan være lurt å starte nedenfra for best effekt.
Dersom du skal polere bilen etter vask, kan det lønne seg å gå over med enda sterkere kjemikaler som f.eks Iron-X som fjerner metallpartikler. Dette vil spare deg for tid når du skal polere, da dette løser opp nuppene i lakken, og du slipper mye gnikking og gnukking. Bruker man produkter som dette fjernes all gammel voks. Man bør derfor kun bruke produkter som dette dersom man skal polere bilen etterpå.

 

Vask med såpe

Gå over bilen med vaskebøtte og microfiberklut. Her bør du ha en vaskebøtte med såpevann og en vaskebøtte med vann til å skylle kluten, før du dypper den i såpevannet på nytt. Dette er for å unngå at man drar med seg skitt og småstein ned i vaskebøtta med såpe og over på bilen.

Når du har gått over hele bilen, spyler du av såpen med høytrykkspyler. Pass på å spyle ekstra godt rundt lykter, sprekker og kanter så du får bort alle såperester. Når vannet er klart og fritt for såperester er bilen klar for og tørkes.

 

Tørking

Skal du ikke polere bilen kan du gå over med en våtvoks på spray samtidig som du tørker. Da vil bilen få en ekstra beskyttelse og mer glans. Skal du polere bilen tørker du bilen bare vanlig før du polerer. Når du skal tørke bilen bruker du en microfiberklut. Kluten skal helst ikke være helt tørr. Det enkleste er å fukte kluten først, og så vri godt om. Da vil kluten lettere suge til seg fuktighet fra bilen.

 

Vi hjelper deg gjerne med råd og veiledning for vask og bilpleie av din Volkswagen. Trenger du bilpleieprodukter kan dette også kjøpes hos oss. Ta turen innom oss på Møller Bil Oslo Vest eller kontakt vår deleavdeling.

 

 

Les også: